Lectia 24: Bancnota de un milion de dolari

Exista o cale care nu presupune atata cheltuiala energetica, atata zbucium ca aceea de a trai pe propria piele raspunsul la intrebarile subconstientului nostru. Este “CREDINTA”. Daca va convingeti ascultand cu incredere sau citind o carte, nu va fi nevoie sa va taiati ca sa aflati ca inauntrul dumneavoastra curge sange, sa distrugeti o relatie ca sa stiti ca singuratatea doare, sa faceti rau unui aproape ca sa constientizati ca raul se intoarce. Intelepciunea este acel al treilea ochi care vede din alta dimensiune si care are foarte multa legatura cu increderea. Scepticii si cinicii sunt inrobiti in karma pentru ca nu pot accede la cunoastere decat prin dovezi, decat prin experimentare proprie.
Inteleptii aleg sa nu raneasca, nu pentru ca nu au voie, ci pentru ca CRED ca pe ei insisi se ranesc. Inteleptii aleg sa nu insele, nu pentru ca e “rau”, ci pentru ca CRED ca pe ei se inseala. Inteleptii aleg sa nu omoare, nu pentru ca vor fi pedepsiti, ci pentru ca CRED ca pe Dumnezeu il omoara in celalalt, adica pe ei insisi. Inteleptii aleg sa nu foloseasca forta, nu pentru ca sunt slabi, ci pentru ca CRED ca sunt atat de puternici incat nu mai au nevoie de ea.
Ati vazut filmul cu bancnota de un milion de dolari? Era intacta la sfarsitul filmului desi cel care o detinea a trait zile de huzur care l-ar fi costat mai mult decat milionul respectiv. Incercati sa platiti cu bancnota de un milion a sigurantei de sine in mana si nimeni nu va indrazni sa va atace. Incercati sa platiti cu bancnota de un milion a bunatatii voastre in mana si nimeni nu va indrazni sa va trateze cu rautate. Incercati sa platiti cu bancnota de un milion a iubirii dumneavoastra si nimeni nu va va putea uri. Incercati sa platiti cu bancnota de un milion a increderii dumneavoastra si nimeni n-o sa va dezamageasca. Daca faramitati bancnota in hartii mici, veti plati tot ce traiti. Intelepciunea este cu totul sau nu este. Credinta este cu totul sau nu este. Credeti intr-un sens al vietii sau nu credeti. Nu incap jumatati de masura. Cu cat potentialul dumneavoastra de a darui este mai mare, cu atat el se va consuma mai greu. Daca rezervele dumneavoastra sunt reduse, veti saraci foarte repede. Pentru ca banul la ban trage, si paduchele la paduche. Sau omului sarac nici boii nu-i trag. Numai ca nu este vorba despre bani si saracie reala. Este vorba despre credinta ca suntem saraci sau bogati. Este vorba despre saracia si bogatia in credinta.
Daca intelegeti sa va urmati propria cale, neinfluentata de orgoliu sau de dorinta de a administra o lectie, daca va respectati pe dumneavoastra si pe partenerul dumneavoastra, daca alegeti increderea si zavorati usa indoielii, mitul androginului va reinvia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentarii